91.
tatxar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tallar un tros (de determinades fruites, del suro d'una alzina) per comprovar-ne la qualitat. Tatxar un meló, una síndria. Taxar. [...]
|
92.
pujador 2 -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
De bon pujar-hi. Una alzina pujadora. [...]
|
93.
capçalada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capçada 1. Una alzina d'ampla capçalada. [...]
|
94.
rebollar 3
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rebrotar . Rebollar un roure, una alzina. [...]
|
95.
escorpitar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llevar l'escorpit (a una alzina surera). [...]
|
96.
espelagrinar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure el suro pelagrí (d'una alzina surera). [...]
|
97.
surolí
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbre de la família de les fagàcies, resultant de la hibridació de l'alzina i la surera, de suro prim i fulles semblants a les de l'alzina (Quercus × morisii). [...]
|
98.
pebrots escalivats amb brases d'alzina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
99.
Alzina del Pla de Cirera, l'
Font
Nomenclàtor de Catalunya
Solsonès
Lladurs
Alzina del Pla de Cirera, l'
Edificació aïllada (mas, casa...) [...]
|
100.
taní
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Material de base fenòlica, amorf, àcid, fortament astringent, que s'extreu de les agalles, de l'escorça de l'alzina, del sumac i d'altres teixits vegetals, i és emprat sobretot en l'adob de pells. [...]
|