Resultats de la cerca frase exacta: 174

41. allipebre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa coent composta de pebre i una picada d'alls i ametlles, molt popular a la Ribera Baixa. Allipebre d'anguiles. [...]
42. carxofes, favetes i bacallà saltats amb romesco i oli de picada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
43. crep de bacallà amb crema de verdures i picada de cibulet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
44. taràntula
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aràcnid de l'ordre dels araneids, de color fosc i de picada poc dolorosa, al qual s'atribuïa el tarantisme (Lycosa tarentula). [...]
45. picadura
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de picar; l'efecte. Tabac picat. Un paquet de picadura per a la pipa. Conjunt dels pics o forats que presenta una cosa picada. [...]
46. mondongo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matança del porc. [...]
47. romesco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb nyores, tomàquets, alls i cebes escalivats, una picada d'ametlles o avellanes, oli i altres ingredients, que se serveix com a condiment d'un plat, principalment de peix. [...]
48. ballaruc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cecidi esfèric que es forma a les fulles i a les branques del roure i d'altres vegetals per la picada de certs insectes que hi dipositen llurs ous. Bony al front.  [...]
49. lasanya
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat format per capes de pasta de farina de forma quadrada o allargada i carn picada o verdura, cuinat amb salsa i formatge. Peça plana de pasta alimentosa de farina per a fer lasanya. [...]
50. vespa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pàgines  5 / 18 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>