Resultats de la cerca frase exacta: 330

51. vellutat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
52. raviolis de brandada de bacallà trufada gratinats amb crema suau d'alfàbrega
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
53. esfumí
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de pell suau o de paper estopós, caragolat i terminat ordinàriament en punta, que serveix per a esfumar. [...]
54. pastós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que forma com una pasta, semblant a la pasta per la seva consistència tova, agafatosa, suau. Una substància pastosa. [...]
55. cuesta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relleu tabular lleugerament inclinat i dissimètric que presenta un front rost, coincident amb un estrat dur, i un revés suau. [...]
56. aluda
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pell de xai o de cabrit adobada, suau i prima, usada principalment per a fer guants, bosses i cobertes de llibres. [...]
57. pediment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Superfície d'erosió de pendent suau i lleugerament còncava que es forma al peu de relleus muntanyosos en les zones àrides. [...]
58. benigne -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té o mostra una disposició a voler bé, a la benevolència. Era benigne amb tothom. Serà benigne envers els acusats. Cal donar una interpretació benigna a les seves paraules. D'acció suau, saludable. Un clima benigne. Fa un temps benigne. En med., que no és [...]
59. desacalorar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alleujar o treure l'acalorament que pateix (algú). Es girà un vent suau que desacalorà els banyistes. Abans de beure cal desacalorar-se. [...]
60. camussa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pell d'isard, de cabra, d'ovella, etc., d'un color groc pàl·lid, sotmesa a una preparació que la fa molt suau i flexible. [...]
Pàgines  6 / 33 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>