Resultats de la cerca frase exacta: 4

Fitxes de l'Optimot
1. desnatat, desnatada / 'descremat' o 'desnatat'?
Font Fitxes de l'Optimot
L'adjectiu desnatat, desnatada és adequat tant per parlar de la llet a la qual s'ha tret la nata com per caracteritzar els productes elaborats amb aquesta llet sense nata. Per exemple: llet desnatada, formatge desnatat, iogurt desnatat. Amb aquests mateixos significats, també es pot fer servir l [...]
2. 'grassa animal' o 'greix animal'? / 'aliment greixós' o 'aliment gras'?
Font Fitxes de l'Optimot
coquetes té una textura greixosa. La girella és un embotit tradicional del Pallars, de textura greixosa i granelluda. La nata té una consistència greixosa.  [...]
3. Denominacions de torrons
Font Fitxes de l'Optimot
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
a base d'una pasta d'ametlles, avellanes, etc., endurida amb caramel. Sovint es fan servir erròniament les formes torró de crocanti i també torró de guirlatxe, per influència de l'equivalent castellà turrón de guirlache. torró de trufa: la trufa és una barreja de nata batuda i xocolata fosa que es [...]
4. Com es diu ser el no va más en català?
Font Fitxes de l'Optimot
ser el bo i millor ser el súmmum ser la flor i nata En català, per expressar el grau més alt al qual s'arriba, es pot fer servir una de les expressions següents: ser el bo i millor (o ser el millor), ser el súmmum, ser la flor i nata (o ser la nata). Per exemple:  Els embotits de can [...]