1.
var -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dirigit cap endins. Que té l'os desviat cap endins. Genoll var. Peu var. Coxa vara. [...]
|
2.
nectariner
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Presseguer d'una varietat que produeix nectarines (Prunus persica var. nucipersica). [...]
|
3.
bitxera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pebrotera d'una raça que es cultiva pels seus fruits, els bitxos (Capsicum annuum var. longum). [...]
|
4.
escalunya
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ceba d'una varietat que fa nombrosos bulbs (Allium cepa var. ascalonicum). Bulb comestible de l'escalunya. [...]
|
5.
escarola
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta hortícola de fulles arrissades, varietat de l'endívia, que es menja amanida (Cichorium endivia var. crispa). [...]
escarola
f. [AGA] [BOS] [LC] Planta hortícola de fulles arrissades, varietat de l'endívia, que es menja amanida ( |
6.
carabassonera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta de la família de les cucurbitàcies, varietat de la carabassera, de fruit oblong, el carabassó (Cucurbita pepo var. oblonga). [...]
|
7.
favó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fava més petita que les ordinàries, produïda per una raça especial de favera, que serveix d'aliment a les haveries (Vicia faba var. equina). [...]
|
8.
colrave
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Col d'una raça cultivada, de caluix molt curt, el qual tot just sorgeix de terra s'engruixeix formant un tubercle comestible (Brassica oleracea var. gongylodes). [...]
|
9.
colza
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nap d'una varietat cultivada per les seves llavors (Brassica napus var. oleifera). Llavor de la colza, de la qual s'extreu un oli comestible. Oli de colza. [...]
|
10.
ullastre
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Olivera silvestre, amb les branques punxoses i les fulles i els fruits més petits que els de l'olivera comuna, pròpia de les màquies mediterrànies de terres càlides (Olea europaea var. sylvestris). [...]
|