FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible de la melonera, gros, globós o ovoide, de corfa rugosa o reticulada, verda, groga o un xic ataronjada, i de polpa dolça, blanca o tirant a carabassa, segons les varietats. Tatxar, tallar, un meló. Peles, escorxes, de meló. Melonera . meló de tot l'any [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta de la família de les cucurbitàcies, tota ella híspida, monoica, de tiges reptants, amb circells, fulles arrodonides, anguloses o un xic lobulades, flors grogues, amb cinc lòbuls, i fruit en pepònide, el meló, originària de l'Àfrica i l'Àsia [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbre de la família de les bombacàcies, de fulles enteres, cobertes per sota d'una pilositat daurada, i de flors groguenques, d'origen tropical i cultivat pels seus fruits (Durio zibethinus). Fruit comestible del dúrio, gros, a vegades com un meló, espinós, d'olor [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible del papaier, gros i pesant, amb aspecte de meló de color groc ataronjat per fora i de polpa carabassa dolça, emprada en la indústria alimentària. [...]