91.
vedella
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vaca que no passa d'un any. Carn de vedell o de vedella. Un plat de vedella amb pèsols. [...]
|
92.
xucrut
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Col blanca, tallada, salada i fermentada. Plat preparat amb aquesta col, patates bullides, carn de porc i altres ingredients. [...]
|
93.
mousse
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat fet amb diferents ingredients que es quallen després de barrejar-los amb clara d'ou batuda, nata muntada o gelatina. [...]
|
94.
plateret
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat petit. Instrument de percussió que consisteix en dos plats metàl·lics que es fan xocar l'un contra l'altre. [...]
|
95.
giradiscs
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part d'un tocadiscs que consta d'un plat giratori sobre el qual es col·loca el disc per obtenir-ne la reproducció sonora. [...]
giradiscs
m. [EL] Part d'un tocadiscs que consta d'un plat giratori sobre el qual es col·loca el disc per obtenir-ne la reproducció sonora. ![]() |
96.
verdura
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Hortalissa, especialment la que es menja cuita. Un plat de verdura. Verd de les plantes, especialment en una pintura, en un tapís. [...]
|
97.
entremès
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat que es posa a taula amb viandes lleugeres, com anxoves, olives, llonganissa, etc., servit ordinàriament abans de la sopa o del primer plat de l'àpat. [usat generalment en pl.] Assortiment d'embotits. Peça teatral de caràcter menor escrita en llenguatge col·loquial i [...]
|
98.
carpaccio
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat fred preparat amb filets de carn o de peix tallats molt fins, crus, amanits amb oli d'oliva, suc de llimona i altres ingredients. [...]
|
99.
patena
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'or, d'argent o de metall daurat amb què es cobreix el calze i en què es posa l'hòstia durant la missa. [...]
|
100.
sarsuela
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obra dramàtica i musical menor d'origen espanyol. Plat de peix variat amb crustacis i mol·luscos preparat amb sofregit de ceba, tomàquet i altres ingredients. [...]
|