FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar beure abundantment (especialment al bestiar). Abeurar els bous i les vaques. Beure abundantment. Homes i cavalls van abeurar-se en un xaragall. Amarar1. Abeurar les rajoles, un terròs de calç. Mullar (les parets) abans de revestir-les o arrebossar-les per tal que el nou revestiment [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amarar (un aliment) amb vi, licor, etc. Emborratxar un pastís. Pintar d'uns colors forts i vius que alteren l'harmonia de la composició. Barrejar els colors (d'una roba) en rentar-la. Emborratxar-se un vestit. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar (aigua) en una bassa. L'aigua, formar bassa, estancar-se. L'aigua de la claveguera s'embassa i sempre se sent pudor. Un líquid orgànic, acumular-se en alguna part del cos. Amarar (el lli, el cànem, el jute, etc.), en basses. [...]