FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
panís o panís de l'Índia blat de l'Índia milloco milloca moresc dacsa farratjó, blat de moro tallat abans de granar que hom dona com a aliment al bestiar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
caluix peu canyocao canoca, tronco o tija del blat de moro i d'altres gramínies. càudex, tronc d'una planta perenne. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
tirar-hi sal (o un pessic de sal) (a un guisat) ensalgar, empolvorar amb sal. salpicar, espargir sal sobre una cosa. fer salaó, salar peix o carns perquè es conservin. salprendre, salar una vianda fent que la sal hi penetri. Porc salprès. Sardina salpresa. Ant. Dessalar. Manuel Franquesa i [...]