Resultats de la cerca frase exacta: 29

Diccionaris terminològics
1. diluir
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Disminuir la concentració d'una substància sòlida, líquida o gasosa per dilució, dit sobretot en el cas de les dissolucions. [...]
2. diluir
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Química
Disminuir la concentració d'una substància sòlida, líquida o gasosa per dilució, especialment en una solució. [...]
3. dilució límit
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Tècnica que consisteix a diluir progressivament una suspensió amb l'objectiu de produir alíquotes que continguin una única cèl·lula o microorganisme. [...]
4. mètode plus
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Mètode que consisteix a diluir un medicament amb aigua o amb una barreja hidroalcohòlica, i a administrar-lo a intervals regulars sucussionant-lo abans de cada presa, amb l'objectiu de potenciar-ne les propietats terapèutiques sense que augmenti el risc d'agreujament homeopàtic o l'aparició d [...]
5. deixatar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fer que una substància sòlida, en contacte amb un líquid, es disgregui i s'hi mescli. [...]
6. diluïdor
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Química
Aparell utilitzat per a diluir una mostra, especialment una solució. [...]
7. agent de suport
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Additiu alimentari utilitzat per a dissoldre, diluir, dispersar o modificar físicament un altre additiu alimentari per tal de facilitar-ne el maneig, l'aplicació o l'ús sense alterar-ne la funció ni tenir cap efecte sobre el producte on s'aplica. [...]
8. dosi en sec
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Dosi que s'administra en forma de glòbul, grànul, comprimit o pólvores, sense diluir. [...]
9. agent de suport
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Additiu alimentari que s'utilitza per a dissoldre, diluir, dispersar o modificar físicament un altre additiu alimentari per a facilitar-ne el tractament, l'aplicació o l'ús sense alterar-ne la funció ni tenir cap efecte sobre el producte en què s'aplica. [...]
10. dilució límit
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Tècnica que consisteix a diluir progressivament una suspensió amb l'objectiu de produir alíquotes que continguin una única cèl·lula o microorganisme. [...]
Pàgines  1 / 3 
Pàgina  1  2  3  Següent >>