FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Liana de la família de les aràcies, de tija robusta, amb arrels adventícies penjants, fulles grosses i coriàcies, generalment segmentades i amb perforacions ovades o el·líptiques, i flors en espàdix embolcallat per una espata blanca, el qual dona lloc a una [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Base cristal·lina blanca, de fórmula H2N(CH3)C6H3C(OH)(C6H4NH2)2, derivada del trifenilmetà, que dona sals de color vermell i serveix de base de molts colorants d'anilina d'interès pràctic. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Herba robusta de la família de les compostes, de fulles doblement pinnatisectes amb els segments molt estrets, i capítols solitaris al capdamunt de les tiges, semblants a una margarida grossa, enterament grocs o bé amb la corona totalment o parcialment blanca, que es fa a les vores [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible del xirimoier, compost, cordiforme o cònic, de mig pam o un pam de llargada, amb la pela verdosa un xic gruixuda, però flexible, marcada d'un reticle que recorda les empremtes d'un dit o les escates d'un rèptil, i la polpa blanca, un poc àcida, mantegosa i [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Herba robusta de la família de les labiades, coberta d'una pilositat blanca, de fulles gruixudes i rugoses, les inferiors ovades i cordiformes, i de flors blanquinoses disposades en una mena de panícula interrompuda, amb bràctees ben evidents, pròpia de cardassars i altres [...]