Resultats de la cerca bàsica: 33.374

Diccionari de la llengua catalana
101. eulògia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa beneït que en les esglésies de ritus orientals és distribuït al final de la celebració eucarística o durant les vespres. [...]
102. fricassé
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn tallada a trossos i cuita en una salsa amb llard i espècies, presentat generalment damunt llesques de pa. [...]
103. figa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Infructescència de la figuera, especialment la que ve al començament de la tardor, de forma de pera, tova i vermellosa de dins, amb innombrables fruits petitíssims, i coberta d'una pell verdosa, morada o negra. Figues de Fraga, d'Esmirna. Figues de coll llarg o de coll de dama [...]
104. gord -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Grosser, no gens delicat. Endurit per manca d'humitat. Pa gord, coca gorda. [...]
105. mucorals
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ordre de floridures de la divisió dels zigomicots, en general saprotròfiques, com ara la floridura negra del pa. Individu d'aquest ordre. [...]
106. talló
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros tallat d'una cosa. Un talló de pa. Capa compacta. Els camps resten colgats sota un talló de neu de cinc pams. [...]
107. engrunadís -issa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fàcil d'engrunar, d'esmicolar. És un pa dur, engrunadís. És una terra engrunadissa. [...]
108. transsubstanciar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer una transsubstanciació (especialment la del pa i del vi en l'eucaristia). [...]
109. llesca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porció més o menys prima que es treu d'un pa tallant-lo de banda a banda. Què vols? Llesca o crostó? S'ha menjat dues llesques de pa i un tros de formatge. Una llesca sucada amb oli. Peça de suro tallada a la mida apropiada per a fer-ne carracs o taps. fer la llesca a [...]
110. biquini
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vestit de bany femení que consta d'unes calces i uns sostenidors. Entrepà calent de pernil dolç i formatge fet amb pa de motlle. [...]
Pàgines  11 / 3.338 
<< Anterior  Pàgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>