41.
picrogèusia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Paragèusia caracteritzada per una anormal percepció del sabor amarg. [...]
|
42.
cafeïna
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Alcaloide bicíclic trimetilat derivat de la xantina, inodor i de sabor amarg, que cristal·litza en forma de prismes hexagonals que se sublimen a 178 ºC i fonen a 238 ºC. [...]
|
43.
crème fraîche [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Nata, amb un mínim del 30 % de matèria grassa, fermentada amb bacteris o agents de fermentació, de gust lleugerament amarg, color blanc i textura untuosa, que aguanta la calor. [...]
|
44.
alcaloide
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Substància nitrogenada d'origen vegetal de gust amarg, de caràcter bàsic i estructura química variada, que a petites dosis té tenir marcats efectes farmacològics sobre els éssers humans i els animals. [...]
|
45.
limonina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Triterpenoide responsable del gust amarg del suc dels fruits cítrics. [...]
|
46.
porter [en]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Cervesa anglesa negra, molt forta, pastosa i de sabor amarg. [...]
|
47.
sabor
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m [o f] 1 [d'un menjar] sabor, gusto. Té un sabor molt dolç, tiene un sabor muy dulce. 2 fig sabor. Un poema de sabor amarg, un poema de sabor amargo. [...]
|
48.
cáscara amarga
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Escorça d'un arbre (Picramnia antidesma) de la família de les simarubàcies, originari de Jamaica, Mèxic i Panamà. És rica en picramnina, un principi amarg, i és emprada com a tònic, depuratiu i antisifilític. [...]
|
49.
fraxina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Glicòsid amarg, de fórmula C16H18O10, extret de l'escorça del freixe. La seva solució presenta el fenomen de fluorescència blava. Té una acció lleugerament febrífuga. [...]
|
50.
podofil·lí
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Resina del podofil, extreta de l'arrel i el rizoma. Constitueix el seu principi actiu. Té un sabor acre i amarg; és laxant i colagog a dosi petita, però dràstic i emmenagog a dosi superior. [...]
|