11.
carn fresca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn procedent d'un animal acabat de sacrificar que ha estat airejada i no s'ha sotmès a cap altre tractament que no sigui el fred no inferior als 0 ºC. [...]
|
12.
carn halal
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Carn d'un animal matat segons els ritus musulmans. [...]
|
13.
carn marbrenca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn amb infiltracions greixoses entre les fàscies musculars que li donen una melositat especial. [...]
|
14.
carn picada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn que ha estat triturada en fragments molt petits mitjançant aparells mecànics. [...]
|
15.
carn PSE
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn de color rosa pàl·lid, molt humida i tova, amb un pH àcid degut a l'acumulació d'àcid làctic en el múscul, que indica l'estrès que ha sofert l'animal en els moments anteriors al sacrifici. [...]
|
16.
carn reposada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn un cop desapareguda la rigidesa cadavèrica, en la qual es produeixen modificacions químiques, fisicoquímiques, histoquímiques, histològiques i organolèptiques. [...]
|
17.
carn repugnant
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn que presenta una olor i un aspecte disconformes amb el gust dels consumidors i que, tot i no ser nociva, es retira del mercat. [...]
|
18.
carn sangonosa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Carn infiltrada de sang a causa d'un dessagnament defectuós o d'un traumatisme o una lesió. [...]
|
19.
carn vermella
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Carn que presenta un color vermell quan és crua i més fosca quan es cuina. [...]
|
20.
carn viva
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
En una ferida, una plaga, etc, carn que té sensibilitat. [...]
|