51.
cansalada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gras del porc, comprès entre la pell i la carn, el qual, salat, es guarda per a tirar a l'olla i altres guisats. cansalada fumada Cansalada viada que se sotmet al procés de fumatge per aconseguir-ne la conservació. cansalada viada [o cansalada virada] Cansalada del ventre o del [...]
|
52.
grufa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part anterior del morro del porc. [...]
|
53.
respectivament
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
De manera que cada cosa d'una sèrie concerneix una cosa d'una altra sèrie o s'hi correspon. Els femenins dels noms porc, cavall i ase són respectivament truja, egua i somera. [...]
|
54.
suids
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de mamífers artiodàctils del grup dels suïformes, de morro allargat, carnós i de contorn circular, d'extremitats curtes i primes i cua curta, que comprèn el porc, el senglar i la babirussa. Individu d'aquesta família. [...]
|
55.
furgar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Remenar (el foc) amb la furga. Remenar (un munt de coses) ficant-hi la mà, la burxa, etc. El porc, somoure i remenar (la terra). No s'ha cansat de furgar fins a descobrir la veritat. [...]
|
56.
donegal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra de carns selectes que es fa del budell gros del porc. [...]
llonganissa
f. [HO] [LC] Tros de budell llarg i prim ple de carn de porc picada i adobada. |
57.
porquí -ina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent al porc. Bestiar porquí. [...]
|
58.
llonganissa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de budell llarg i prim ple de carn de porc picada i adobada. [...]
|
59.
croqueta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola allargada feta amb carn de gallina, amb carn de porc, amb peix, etc., capolada, o amb sèmola, arròs o un altre aliment, pastada amb llet, que es fregeix després d'arrebossada amb ou i farina o pa ratllat. [...]
|
60.
llard
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Greix tret per fusió del sagí del porc. [...]
|