Resultats de la cerca frase exacta: 16

Diccionaris terminològics
1. neu granulada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Precipitació en forma de grans de glaç blancs i opacs, rodons o cònics, amb un diàmetre màxim de 5 mm, formats per capes concèntriques de gruix variable, fàcils d'aixafar, que reboten i generalment es trenquen quan cauen sobre un terreny dur. [...]
2. punt de bola fort
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Punt de bola en què la bola que forma el xarop és compacta i costa d'aixafar amb els dits. [...]
3. calamarsa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Precipitació en forma de grans de glaç transparents o semitransparents, rodons, irregulars o, de vegades, cònics, amb un diàmetre màxim de 5 mm, formats per capes concèntriques de gruix variable, difícils d'aixafar, que reboten i no es trenquen quan cauen sobre un terreny dur, la qual té lloc en el [...]
4. pedra
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Precipitació en forma de grans de glaç rodons, aïllats o soldats entre si, o de trossets de glaç irregulars, amb un diàmetre superior als 5 mm, sovint formats per capes concèntriques alternativament opaques i transparents de gruix variable, difícils d'aixafar, que reboten i no es trenquen quan [...]
5. calamarsa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Conjunt de grans de glaç arrodonits de diàmetre inferior a 5 mm, formats per capes concèntriques i de gruix variable, no trencadissos i difícils d'aixafar, procedents de la condensació del vapor d'aigua atmosfèric. [...]
6. premsar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aixafar un aliment per obtenir-ne el suc o les substàncies que se'n puguin extreure. [...]
7. calamarsa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Grans de glaç arrodonits amb un diàmetre inferior a 5 mm, no trencadissos i difícils d'aixafar. [...]
8. calamarsa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Conjunt de grans de glaç arrodonits, de 2 a 5 mm de diàmetre, formats per capes concèntriques i de gruix variable, no trencadissos i difícils d'aixafar, procedents de la condensació del vapor d'aigua atmosfèric i posterior congelació i acumulació de petites gotes d'aigua refredades a una [...]
9. fumikomi-geri
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Cop de peu executat movent la cama cap avall per a aixafar l'adversari amb la planta o la vora exterior del peu. [...]
10. molí de corrons
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Molí proveït de dos corrons, l'un accionat i l'altre que gira lliurement, que s'utilitza, bàsicament, per a aixafar grans de cereals. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>