Resultats de la cerca frase exacta: 764

61. péixer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fornir d'aliment o de pastura (algú o alguna bèstia). Fornir d'aliment (un ocell, un infant, una persona gran, etc.), ficant-l'hi a la boca. Últimament ha perdut molt i l'hem de péixer. Fornir (d'aliment) un infant, una persona gran, etc., ficant-l'hi a la boca. La mare li [...]
62. organolèptic -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix un efecte o impressió al tacte, al gust o a l'olfacte. Les propietats organolèptiques d'un cos, d'un aliment, d'un medicament. [...]
63. sobrealimentar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar (a algú) un excés d'aliment. [...]
64. comensalisme
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Situació en què es produeix una relació de competició i alhora de cooperació entre individus que ocupen posicions similars en una estructura de divisió del treball integrada. Relació entre dues espècies quan comparteixen un mateix aliment, i l'una s'aprofita [...]
65. adulterar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
66. aromatitzant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que aromatitza. Substància que, aplicada en petita quantitat, aporta una aroma a un aliment, una beguda, un cosmètic, etc., o bé en millora i en reforça l'aroma existent. [...]
67. sàpid -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té algun sabor. Que, com a component d'un aliment, influeix en el seu sabor. Emprat per a modificar el sabor dels aliments, s'aplica a un additiu. [...]
68. palatabilitat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat d'ésser agradable al paladar un aliment. [...]
69. salicilar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tractar amb l'àcid salicílic. Salicilar un aliment. [...]
70. pasteuritzar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotmetre (un aliment) a temperatures controlades i relativament suaus per tal de destruir-ne els gèrmens patògens sensibles a la calor i millorar-ne la conservació, sense alterar les qualitats organolèptiques i nutritives. [...]
Pàgines  7 / 77 
<< Anterior  Pàgina  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>