Resultats de la cerca frase exacta: 63

51. Preposicions a, de i per davant de nom propi amb l'article el / del Bierzo o d'El Bierzo?
Font Fitxes de l'Optimot
. Per exemple: L'article publicat en El Periódico sobre la igualtat d'homes i dones és molt polèmic. (en lloc de a El Periódico) El sopar que va oferir El Celler de Can Roca va deixar tothom impressionat. (en lloc de ofert per El Celler de Can Roca) Font: Ortografia catalana de l'Institut d'Estudis [...]
52. targeta vitícola
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
53. vaixell de pesca del port d'Anvers
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Vaixell flamenc que s'utilitzava a la desembocadura del riu Escalda per a pescar gambes, principalment, amb una llargada que no superava els deu metres i una quilla arrodonida amb una proa corbada i vertical i amb un celler que anava des de la proa fins al pal. [...]
54. rebost
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 celler(usat a València. Alc.) dipòsit. provisoria, indret, en certs establiments, destinat a guardar les provisions. 2 provisió. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
55. ventilar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 airejar. respirar(intr.), ventilar-se, un lloc clos, per alguna obertura. El celler respira per aquesta finestreta. 2 Fig. discutir. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
56. vi de finca qualificada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Vi inclòs dins d'una denominació d'origen protegida i produït en un territori determinat d'una extensió inferior a la del terme municipal, d'on resulten vins amb característiques qualitatives especials i que s'obté per un procés d'elaboració en celler que assegura la qualitat del raïm en la [...]
57. sommelier
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Treball
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
58. sommelier
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
59. sommelier
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
60. soterrani
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
m. (≠ subterrani, adj.) cova cupo sitja(per a guardar gra, olives, etc.) celler(per al vi) cripta(d'una església) catacumbes, soterrani que serveix de cementiri, en certes esglésies. hipogeu, tomba subterrània. galeria, camí subterrani. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
Pàgines  6 / 7 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  Següent >>