91.
gambina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nansa molt grossa, apomada, feta de jonc. [...]
|
92.
mata-rates
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aiguardent molt fort i de baixa qualitat. [...]
|
93.
prolongadament
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amb molta extensió, durant molt de temps. [...]
|
94.
tement
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Temorós . Era molt tement de Déu. [...]
|
95.
guanàbana
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible del guanabaner, ovoide, molt gros i pesant, de pela d'un verd intens, amb apèndixs espinosos, i de polpa blanca i sucosa, molt aromàtica i de gust àcid. [...]
|
96.
tímal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peix de la família dels salmònids, similar a la truita de riu, amb l'aleta dorsal molt llarga, de carn molt apreciada, aliè a la nostra fauna (Thymallus thymallus). [...]
|
97.
monoplacòfors
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Classe de mol·luscos amfineures, amb conquilla univalva de forma generalment cònica, molt ben representada al registre fòssil paleozoic i amb molt poques espècies actuals. Individu d'aquesta classe. [...]
|
98.
canton
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Teixit de cotó molt atapeït amb lligat de sarja. [...]
|
99.
fugaç
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
De molt breu durada. Un moment fugaç de felicitat. [...]
|
100.
pifre
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Flautí de to molt agut. Varietat de cornamusa italiana. [...]
|