151.
fetge d'ànec amb poma caramel·litzada i reducció de porto
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
152.
filet de bou farcit de fetge d'ànec i figues
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
153.
múrgoles amb crema i fetge d'ànec a la brasa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
154.
terrina de fetge d'ànec amb figues i enciams variats
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
155.
esqualè
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Hidrocarbur insaturat amb sis dobles enllaços, de fórmula empírica C30H50, d'estructura isoprenoide amb sis unitats d'isoprè, que ocorre a l'oli de fetge d'alguns esquals i en altres olis, intermedi en la biosíntesi del colesterol. [...]
esqualè
m. [QU] Hidrocarbur insaturat amb sis dobles enllaços, de fórmula empírica C30H50, d'estructura isoprenoide amb sis unitats d'isoprè, que ocorre a l'oli de fetge d'alguns esquals i en altres olis, intermedi en la biosíntesi del colesterol. |
156.
bilis
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Líquid clar, groguenc, amargant, produït pel fetge i concentrat a la vesícula biliar, que és essencial en l'absorció dels greixos. bilis negra Forma morbosa de la bilis que, segons els antics, influïa en el caràcter fent-lo tornar trist i irascible. Ira violenta [...]
|
157.
lòbul
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part més o menys sortint d'una víscera, d'un òrgan, d'un apèndix, etc., limitada per un sec profund o bé destacada per la seva forma arrodonida. Els lòbuls d'una fulla. Els lòbuls del cervell, del fetge. El lòbul de l'orella. Els lòbuls d'un liquen [...]
|
158.
fetge d'ànec amb porto i confitura de fruites del bosc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
159.
verduretes i bolets saltats amb fetge d'ànec a la brasa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
160.
terrina de fetge d'ànec amb cebetes glacejades i reducció de porto
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|