1.
espès -essa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té una densitat o una consistència relativament gran. Un fum espès. Una boira espessa. Que té molta matèria sòlida en suspensió o solució. Un xarop espès. Li agrada la xocolata ben espessa. Compost d'elements poc separats, en gran nombre en poc espai [...]
|
2.
espès
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-essa adj 1 [un líquid] espeso -sa. Xocolata espessa, chocolate espeso. 2 [gasos, vapors] espeso -sa, denso -sa. Un fum espès, un humo espeso. Una boira espessa, una niebla densa. 3 [dens, atapeït] espeso -sa, denso -sa, apretado -da, tupido -da. Un bosc espès, un bosque espeso (o denso, o tupido [...]
adj despabilado -da, espabilado -da, avispado -da, despierto -ta, listo -ta, vivo -va. |
3.
espès
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
. aixaropat semifluid atapeït. Hi havia una multitud atapeïda. tofut(cabell, arbre, etc.) frondós(bosc) aplantinat, dit d'una arbreda o bosc espès. poder-se tallar(aire, líquid, etc.) Ant. Clar. Esponjós. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
4.
Espès, serrat
Font
Nomenclàtor de Catalunya
Segarra
Llobera ; Torà
Espès, serrat
Serrat, carena, serralada... [...]
|
5.
Bosc Espès, el
Font
Nomenclàtor de Catalunya
Garrotxa
la Vall d'en Bas
Bosc Espès, el
Indret (paratge, bosc...) [...]
|
6.
porra freda (gaspatxo espès)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
7.
salmorejo cordovès (tipus de gaspatxo espès típic de la cuina andalusa)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
8.
desespessir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer menys espès. [...]
|
9.
reteixit
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Teixit molt espès. [...]
|
10.
llepadum
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Suc espès com un xarop. [...]
|