Resultats de la cerca frase exacta: 18

Diccionari de la llengua catalana
1. botifarra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Embotit elaborat farcint un budell amb carn trinxada, generalment de porc, espŔcies i sal. Botifarra blanca, negra. Botifarra de sang. Botifarra catalana. Botifarra dolša. Botifarra d'ou. botifarra culana Botifarra feta amb budell culÓ. Gest caracterÝstic fet amb la mÓ i el braš [...]
2. salsirˇ
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Botifarra prima.  [...]
3. somaia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Botifarra crua deixada assecar.  [...]
4. manilla 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Botifarra 3 . Jugar a la manilla. Carta del n˙mero nou, en el joc de la botifarra o manilla. Tenir totes quatre manilles.  [...]
5. botuliforme
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Que tÚ forma de botifarra.  [...]
6. mondongo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matanša del porc.  [...]
7. baldana 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Botifarra d'arr˛s, ceba, greix i sang.  [...]
8. abotifarrat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Semblant a una botifarra. Tumefacte, s'aplica als dits.  [...]
9. bull 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Botifarra feta del budell ample, farcida principalment de carn magra.  [...]
10. donegal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Botifarra de carns selectes que es fa del budell gros del porc.  [...]
PÓgines  1 / 2 
PÓgina  1  2  SegŘent >>