Nata, amb un mínim del 30 % de matèria grassa, fermentada amb bacteris o agents de fermentació, de gust lleugerament amarg, color blanc i textura untuosa, que aguanta la calor. [...]
Substància nitrogenada d'origen vegetal de gust amarg, de caràcter bàsic i estructura química variada, que a petites dosis té tenir marcats efectes farmacològics sobre els éssers humans i els animals. [...]
m [o f] 1 [d'un menjar] sabor, gusto. Té un sabor molt dolç, tiene un sabor muy dulce. 2 fig sabor. Un poema de sabor amarg, un poema de sabor amargo. [...]
Escorça d'un arbre (Picramnia antidesma) de la família de les simarubàcies, originari de Jamaica, Mèxic i Panamà. És rica en picramnina, un principi amarg, i és emprada com a tònic, depuratiu i antisifilític. [...]
Glicòsid amarg, de fórmula C16H18O10, extret de l'escorça del freixe. La seva solució presenta el fenomen de fluorescència blava. Té una acció lleugerament febrífuga. [...]
Resina del podofil, extreta de l'arrel i el rizoma. Constitueix el seu principi actiu. Té un sabor acre i amarg; és laxant i colagog a dosi petita, però dràstic i emmenagog a dosi superior. [...]