FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
és un bon aliment. La digestió dels aliments feculents. aliment dietètic Aliment dissenyat o modificat a fi de satisfer necessitats especials degudes a estats fisiològics o a certes malalties. aliment energètic Aliment que aporta energia, sobretot pel seu contingut en hidrats de [...]
En l'àmbit de l'alimentació i la gastronomia, el nom que es fa servir per expressar una substància d'origen orgànic insoluble en aigua és
greix, i no
grassa. Per exemple:
greix animal o vegetal
ric en greix
L'adjectiu que s'usa per indicar que un aliment o producte conté greix és
gras, grassa [...]
Aliment procedent de l'agricultura ecològica o la ramaderia ecològica, o bé constituït per ingredients que en procedeixen, per a l'elaboració del qual només es permeten determinats additius alimentaris artificials. [...]
Aliment en estat natural o modificat al qual, a banda de les seves funcions nutritives essencials, s'atribueix un efecte beneficiós per a l'organisme o de prevenció de determinades malalties cròniques perquè té dosis significatives de determinades substàncies. [...]
Aliment que, per la seva riquesa en substàncies nutritives essencials (vitamines o minerals), és especialment útil per a la salut i el desenvolupament físic. [...]
Aliment modificat genèticament procedent d'un organisme transgènic, o que inclou en la seva composició un aliment procedent d'un organisme transgènic o algun derivat d'un organisme transgènic. [...]
tastar
En català, el verb que té el significat de 'prendre una petita quantitat d'un menjar o una beguda, per apreciar-ne el gust' és tastar, i no provar. Per exemple:
Si no tastes la tonyina, no sabràs si t'agrada.
Tasta la sopa, que em sembla que no hi ha prou sal.
En el sentit figurat d''experi [...]
Aliment procedent d'un organisme modificat genèticament, o que inclou en la seva composició un aliment procedent d'un organisme modificat genèticament o algun derivat d'un organisme modificat genèticament. [...]