FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 pastat(m.), massa de coses pastades. massa. Una massa de farina i llet. pastac, pasta de paper mastegat, de fang, etc. mastec(≠ màstec i de màstic) o mastegall, pasta feta mastegant una cosa. pasterada, pasta que hom fa d'un cop a la pastera. pilot, matèria amassada formant una bola. 2 [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
relligadurao relligat pasta, enquadernació feta amb cartó cobert de pell. mitja pasta, en què només té el llom de pell. en rústica, dit de l'enquadernació amb cobertes de paper. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Lloc on hom pasta. pastim, lloc on hom pastava el pa. fenyedor, taula on hom feny o pasta el pa. maurador, íd. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 abrandat. 2 Fig. evident. 3 En flagrant (delicte, etc.): Amb les mans a la pasta. Sorprengueren el lladre amb les mans a la pasta. In fraganti. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Producte dolç. pasta, nom genèric de pastissos petits, especialment secs, a diferència dels dolços. Cp. galeta, tortell, braç de gitano, casca, casqueta, panellet, borrego, coca. Coca de llardons, melindro, pet de monja o pessic de monja, flaó o flaona Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]