61.
pedra
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
serveix per a fer moles. pedra picada Pedra de tall. pedra preciosa Pedra 2 2. El diamant, la maragda, el safir i el robí són pedres precioses. pedra tallada Instrument prehistòric del paleolític fet amb sílex tallat d'una manera basta fent-ne saltar esquerdills [...]
|
62.
kefta
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pilota feta de carn picada, formatge o verdures, condimentada amb espècies, típica del Pròxim Orient i de l'Índia. [...]
|
63.
bistec rus
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. [...]
|
64.
polpetó
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Massa de carn picada i altres ingredients, de forma allargada, que es talla un cop s'ha condimentat i rostit. [...]
|
65.
Règim verbal de molestar / el molesta o li molesta?
Font
Fitxes de l'Optimot
, encara que es dupliqui el complement indirecte. Per exemple:
Als botiguers els molesten les parades que hi ha al mig del carrer.
A la noia li molestava la picada de mosquit.
El verb molestar encara té un altre ús: quan té el significat de 'dignar-se a fer una cosa'. En aquest cas, és pronominal i va [...]
|
66.
tortel·loni
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pasta alimentària en forma d'anella, més gran que el tortel·lini, farcida habitualment de mató, ous, formatge, julivert o verdura picada. [...]
|
67.
pesca al toc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Disciplina de pesca fluvial que es practica en aigües vives utilitzant esquers naturals recol·lectats al mateix lloc de pesca i que consisteix a pescar sense suro i amb una mà en contacte permanent amb la llinya, a fi de notar la picada del peix. [...]
|
68.
becarrada
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [que duu un ocell al bec] cebo m. 2 [picada] picada, picotada, picotazo m. 3 [becaina] cabezada. [...]
|
69.
allada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Picada, salsa, d'alls. [...]
|
70.
mussaca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Menja cuita al forn, elaborada amb albergínia tallada a rodanxes, fregida i disposada en forma de capes, les quals alternen amb capes de carn picada i assaonada de vedella, de be o d'una barreja de totes dues, en què s'afegeixen altres ingredients i condiments segons les zones geogràfiques. [...]
|