71.
coent
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix una sensació anàloga a la d'una cremada, que cou. Dolor coent. Plorava llàgrimes coents. Excessivament picant. Aquesta botifarra no es pot menjar de tan coent. Una paraula coent. Ridícul per presumpció, cursi. [...]
|
72.
empedrat 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Paviment format amb pedres. S'ha fet malbé un tros d'empedrat. Truita de mongetes. Truita amb talls de botifarra i pernil. Amanida amb llegums. Amanida de mongetes amb bacallà esqueixat, pebrot, ceba, olives i tomàquet. [...]
|
73.
bullit
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn bullida amb altres ingredients, principalment patates, hortalisses, cigrons i a vegades gallina, cansalada, botifarra o pilota. Conjunt de coses o accions confuses i males de resoldre. Amb tanta gent reclamant, s'armà un bullit de mil dimonis. [...]
|
74.
botifarra amb mongetes blanques saltades
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
75.
botifarra catalana amb mongetes seques
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
76.
botifarra negra a la brasa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
77.
botifarra negra amb ceba dolça
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
78.
calamars saltats amb botifarra negra
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
79.
carxofes saltades amb botifarra negra
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
80.
favetes i botifarra negra saltades
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|