1.
melca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
bicolor o S. vulgare). melca d'escombres Melca d'una raça conreada, d'inflorescència grossa i molt ramosa, utilitzada per a fabricar raspalls i escombres. melca dolça Melca d'una raça de saba dolça, cultivada com a farratgera i per a obtenir-ne un xarop d'ús culinari [...]
|
2.
melca
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot [Sorgo] melca. [...]
|
3.
melca
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot 1 [Sorghum vulgare] sorgo m, melca, zahína, adaza, alcandía, alcandiga, daza, panizo m negro, sahína, maíz m de Guinea. 2 melca dolça [S. vulgare ssp saccharatum] sorgo azucarado. [...]
|
4.
gra de melca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Llavor de la melca, que se subministra amb el pinso al bestiar i l'aviram, i aporta energia. [...]
|
5.
melca del Sudan
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Botànica
[...]
|
6.
carbó cobert de la melca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Infecció de la melca (Sorghum bicolor [L.] Moench) produïda per Sphacelotheca sorghi (Link) Clinton. [...]
|
7.
carbó nu de la melca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Infecció de la melca (Sorghum bicolor [L.] Moench) produïda per Sphacelotheca cruenta (Kühn) Potter. [...]
|
8.
sorgo
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Melca. [...]
|
9.
vi de cereal xinès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Beguda alcohòlica tradicional de la Xina, de gust suau i dolç, que s'obté de la fermentació d'un cereal, generalment arròs, melca, mill o blat. [...]
|
10.
canya
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
canya dolça Planta cultivada de la família de les gramínies, rizomatosa, que fa unes canyes robustes i massisses de què s'extreu el sucre (Saccharum officinarum). canya dolça Melca dolça. Tija de les plantes gramínies, fistulosa i proveïda d'envans [...]
|