Resultats de la cerca frase exacta: 19

1. melca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
bicolor o S. vulgare). melca d'escombres Melca d'una raça conreada, d'inflorescència grossa i molt ramosa, utilitzada per a fabricar raspalls i escombres. melca dolça Melca d'una raça de saba dolça, cultivada com a farratgera i per a obtenir-ne un xarop d'ús culinari [...]
2. melca (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot [Sorgo] melca.  [...]
3. melca
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot 1 [Sorghum vulgare] sorgo m, melca, zahína, adaza, alcandía, alcandiga, daza, panizo m negro, sahína, maíz m de Guinea. 2 melca dolça [S. vulgare ssp saccharatum] sorgo azucarado.  [...]
4. gra de melca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Llavor de la melca, que se subministra amb el pinso al bestiar i l'aviram, i aporta energia. [...]
5. melca del Sudan
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Botànica
6. carbó cobert de la melca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Infecció de la melca (Sorghum bicolor [L.] Moench) produïda per Sphacelotheca sorghi (Link) Clinton. [...]
7. carbó nu de la melca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Infecció de la melca (Sorghum bicolor [L.] Moench) produïda per Sphacelotheca cruenta (Kühn) Potter. [...]
8. sorgo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Melca.  [...]
9. vi de cereal xinès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Beguda alcohòlica tradicional de la Xina, de gust suau i dolç, que s'obté de la fermentació d'un cereal, generalment arròs, melca, mill o blat. [...]
10. canya
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
canya dolça Planta cultivada de la família de les gramínies, rizomatosa, que fa unes canyes robustes i massisses de què s'extreu el sucre (Saccharum officinarum). canya dolça Melca dolça. Tija de les plantes gramínies, fistulosa i proveïda d'envans [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>