Resultats de la cerca frase exacta: 1.217

11. vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Producte obtingut exclusivament per fermentació alcohòlica, total o parcial, de raïm fresc, trepitjat o no, o de most de raïm. [...]
12. vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
 [...]
13. vi
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 vino. 2 batejar (o aigualir, o amarar) el vi aguar (o bautizar, o cristianar) el vino. 3 el bon vi no ha de menester (o no necessita) ram el buen paño en el arca se vende. 4 tenir bon (o mal) vi fig tener buen (o mal) vino. 5 vi abocat vino abocado (o embocado). 6 vi amontillat vino [...]
14. pa i vi, pa i vi, treu-me el mal que tinc aquí / Com es diu sana, sana, culito de rana en català?
Font Fitxes de l'Optimot
. També hi ha l'expressió pa i vi, pa i vi, treu-me el mal que tinc aquí, que es recita en els mateixos casos.  [...]
15. anticòs Vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Anticòs que aglutina soques de gran virulència de salmonel·les de la febre tifoide. Es detecta tardanament (tercera setmana). [...]
16. antigen Vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Antigen capsular termolàbil que presenten algunes espècies de salmonel·les (S. typhi, S. paratiphy, S. dublin). És destruït per mitjà del tractament amb la calor. És el responsable, conjuntament amb l'antigen O, de la virulència de la infecció per salmonel·les. [...]
17. factor VI
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Denominació en desús de factor V activat, anomenat antigament accelerina. [...]
18. grau VI
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Sisè grau de dificultat en la gradació dels rius, que s'assigna a àrees d'aigües braves d'alt risc, caracteritzades per la presència d'obstacles pràcticament infranquejables. [...]
19. vi aromatitzat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
20. vi aromatitzat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Vi especial amb extrets o essències vegetals, amargants, aromàtics o estimulants, com el vi quinat i el vermut, que hom ha emprat fins no pas gaire com a orexigen. [...]
Pàgines  2 / 122 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>