Resultats de la cerca frase exacta: 1.217

1. vi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Suc de raïms fermentat, que és essencialment una solució aquosa d'alcohol etílic amb petites quantitats d'èters, èsters, sucre, matèria colorant, etc. Vi blanc. Vi negre. Vi dolç. Vi eixut, sec. Vi bo, ranci. Vi de cava. Vi d'agulla. Vi de taula. tenir [...]
2. 'peres amb vi' o 'peres al vi'? / 'musclos al vapor' o musclos amb vapor'?
Font Fitxes de l'Optimot
peres amb vi (acompanyament) musclos al vapor (mètode de cocció i estil del plat) Per fer referència al mètode de cocció es pot fer servir la preposició a seguida d'article. Per exemple: Demà farem barbacoa i menjarem carn a la brasa i patates al caliu. En Josep Maria va fer uns musclos al [...]
3. vi caixer
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Vi ritualment pur, elaborat segons els costums tradicionals jueus. [...]
4. vi gris
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi rosat, de color ataronjat grisenc, obtingut per l'aplicació del procediment de fabricació del vi blanc a raïms negres. [...]
5. vi d'arròs
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
6. vi de cereal xinès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Beguda alcohòlica tradicional de la Xina, de gust suau i dolç, que s'obté de la fermentació d'un cereal, generalment arròs, melca, mill o blat. [...]
7. vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Beguda natural que s'obté de la fermentació alcohòlica total o parcial de most de raïm sa i madur. [...]
8. vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Beguda obtinguda per la maceració d'herbes remeieres amb suc de raïm fermentat, que s'utilitza per a tractar afeccions diverses. [...]
9. vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm. Pel seu contingut en etanol i sucres, és un aliment energètic (1 litre de vi corrent comporta de 600 a 800 kcal) i, a més, conté també vitamines i minerals. El seu consum moderat en els menjars facilita la digestió, i hom li ha atribuït [...]
10. vi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  1 / 122 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>