] mullido. 9 [del cos] molla f, molledo p fr. 10 [gruix de cosa tova] montón. Un tou de neu, de palla, un montón de nieve, de paja. 11 [abundància] montón, masa f. Un tou d'arbres, un montón de árboles. 12 [rusc] colmena f, peón, corcho, corcha f. 13 tou de la cama anat [panxell] pantorrilla. 14 tou del dit [...]
m 1 extracto. Extret de carn, extracto de carne. Extret fluid, sec, tou, extracto líquido (o fluido), seco, blando. 2 extret d'alzina extracto de encina. 3 extret de castanyer extracto de castaño. [...]
m [pl: -issos] 1 [tros de carn sense os] pulpa f, carne f. 2 [tou de carn] pulpejo, molla f. El palpís del dit, el pulpejo del dedo. El palpís de la cama, la molla de la pierna. 3 de bons palpissos fam metido (o metidito) en carnes. [...]
v tr 1 [fer tornar tou] ablandar, reblandecer. 2 [una bota] reblandecer. 3 fig [entendrir] ablandar, conmover. 4 fam [apallissar] dar una paliza, zurrar. v pron 5 ablandarse, reblandecerse. La cera s'estova amb la calor, la cera se ablanda con el calor. 6 [la tos] ablandarse, volverse blanda. 7 [...]
f 1 anat mejilla. 2 [de la pistola, el ganivet, etc] cacha. 3 tèxt [lliç] lizo m. 4 galta del cul fam nalga. 5 galtes de pa de ral (o de pa tou, o de pa torrat, o de farro, o de formatge) fig i fam moflete m. 6 parar la galta dar (u ofrecer) la mejilla. 7 tenir galtes (o ésser un galtes) ser un [...]