81.
cocada
(castellā)
Font
Diccionari castellā-catalā d'Enciclopčdia Catalana (4a ediciķ)
f 1 [dulce] pasta de coco ratllat. 2 amer [mena de] torrķ m. [...]
|
82.
coquito
(castellā)
Font
Diccionari castellā-catalā d'Enciclopčdia Catalana (4a ediciķ)
m 1 [fruto] coco de Xile. 2 fam [ademán] ganyota f [per a fer riure]. [...]
|
83.
gaznate
(castellā)
Font
Diccionari castellā-catalā d'Enciclopčdia Catalana (4a ediciķ)
m 1 gola f, gorja f, gargamella f. 2 amer gastr dolį de pinya i coco. [...]
|
84.
coc
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Bacteri que té forma esfčrica. [...]
|
85.
gusarapa
Font
Diccionari catalā-castellā d'Enciclopčdia Catalana (4a ediciķ)
f 1 [per a fer por als nens] coco m. adj i m i f 2 [persona aturada] zoquete m, mendrugo m. [...]
|
86.
barraca
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Construcciķ
Buit que a vegades es forma en la massa del formigķ. [...]
|
87.
yema
(castellā)
Font
Diccionari castellā-catalā d'Enciclopčdia Catalana (4a ediciķ)
f 1 bot [renuevo] gemma, botķ m, borrķ m. 2 zool gemma. 3 [del huevo] rovell m, gema reg. 4 [del dedo] palpís m, tou m, polpís m. 5 gastr gema. 6 fig [lo mejor] crema, flor i nata. 7 fig [medio] cor m. En la yema del invierno, al cor de l'hivern. 8 yema de coco gastr gema de coco. [...]
|
88.
ācid caprílic
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Ācid gras saturat de 8 ātoms de carboni present en forma de glicčrids en l'oli de coco i en els greixos de la llet. [...]
|
89.
manta orgānica
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Geoproducte d'enginyeria d'estructura tridimensional, permeable, fabricat mitjanįant el cosit d'una o dues geoxarxes sintčtiques o naturals i fibres naturals, com el coco, la palla o l'espart, o sintčtiques, com el polipropilč o el nilķ, que es presenta en rotlles i s'utilitza per a la regeneraciķ [...]
|
90.
monoī
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Imatge personal
Oli perfumat d'origen tahitiā, obtingut de la barreja de l'oli de coco i de l'extracte de les flors de l'espčcie Gardenia tahitensis. [...]
|