11.
hojaldre
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m pasta fullada (o de full, o de fulls). Pastel de hojaldre, pastís de pasta fullada. [...]
|
12.
buñuelo
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [pasta] bunyol. 2 fig i fam [chapuza] bunyol, nyap. 3 buñuelo de viento bunyol de vent. [...]
|
13.
guita
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [cuerda delgada] cordill m. 2 fam [dinero] pasta, calé m (o calés m pl), panís m. [...]
|
14.
canelón
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 constr [canalón] canaló. 2 [carámbano] caramell. 3 [pasamanería] canonet. 4 amer [rizo] tirabuixó. 5 pl [pasta alimenticia] canelons. [...]
|
15.
hojaldrado
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-da adj fullat -ada, de full (o fulls). Pasta hojaldrada, pasta fullada (o de full, o de fulls). [...]
|
16.
macarrón
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 gastr [pastel] ametllat. 2 gastr [pasta] macarró. Macarrones a la italiana, macarrons a la italiana. 3 mar macarró. [...]
|
17.
canalón
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 constr [de alero] canaló, canal f. 2 constr [cañería] baixant. 3 [sombrero] capell de teula. 4 pl [de pasta] canelons. [...]
m 1 constr [de alero] canaló, canal f. 2 constr [cañería] baixant. 3 [sombrero] capell de teula. 4 pl [de pasta] canelons. |
18.
estrujamiento
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [sacando el jugo] espremuda f, premuda f. 2 [arrugando] masegament, masegada f, rebregament, rebregada f. 3 [de pasta, ropa] maurada f. [...]
|
19.
hojaldrar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr fer pasta fullada. [...]
|
20.
patay
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m amer pasta de garrofes f. [...]
|