1.
vaca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Femella del bou. Una vaca suïssa, holandesa. Una vaca de llet. Llet de vaca. vaca banyot Vaca que només té una banya. vaca de llet Vaca que es té per treure'n la llet. vaca sagrada Persona que frueix de prestigi per l'autoritat indiscutible que té en una matèria, [...]
|
2.
esvedellar-se
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
La vaca, afollar-se. [...]
|
3.
vedellar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
La vaca, parir. [...]
|
4.
mugir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El bou, la vaca, bramar. [...]
|
5.
barraample -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja molt, s'aplica a un bou, una vaca, etc. [...]
|
6.
barraprim -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja poc, s'aplica a un bou, una vaca, etc. [...]
|
7.
cabrales
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge de llet de vaca, semitou i de gust fort, originari de Cabrales. [...]
|
8.
camembert
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta blanca i cremosa, originari de Camembert. [...]
|
9.
gouda
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta semidura i en forma de roda, originari de Gouda. [...]
gouda
m. [HO] Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta semidura i en forma de roda, originari de Gouda. |
10.
vaquer 2 vaquera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que es dedica a la pesca a la vaca. Barca destinada a la pesca a la vaca. [...]
|