Resultats de la cerca frase exacta: 677

51. turnedó amb salsa Madeira
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
52. vinagreta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb ceba, all, julivert i ou dur, barrejats amb vinagre, oli i sal. Perdiu a la vinagreta. [...]
53. allipebre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa coent composta de pebre i una picada d'alls i ametlles, molt popular a la Ribera Baixa. Allipebre d'anguiles. [...]
54. caneló
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rotlle de pasta de farina farcit, cobert de salsa i gratinat. Rectangle de pasta de farina per a fer un caneló. [...]
55. fricassé
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn tallada a trossos i cuita en una salsa amb llard i espècies, presentat generalment damunt llesques de pa. [...]
56. glacejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Enrossir al forn (la superfície d'un menjar cobert amb una salsa o un suc), de manera que quedi lluent. [...]
57. amanida de lliris d'un dia amb salsa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
58. negar 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
negat els baixos de les cases de la rambla. Fer massa clara (una salsa), posar-hi tant de líquid que no arriba a lligar. Una salsa, no lligar-se. L'allioli s'ha negat. Provocar l'arribada d'un excés de combustible a la cambra de combustió (d'un motor d'explosió) que pot fer-ne [...]
59. calçotada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjada de calçots cuits a la flama, sucats en una salsa preparada fonamentalment a base d'avellanes, ametlles, alls escalivats, pa torrat, oli i pebre vermell.  [...]
60. xató
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amanida d'escarola, d'olives i de bacallà i tonyina esqueixats, tot amanit amb una salsa molt coent feta d'alls, ametlles i avellanes torrades, nyores, vinagre, oli i sal. [...]
Pàgines  6 / 68 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>