51.
turnedó amb salsa Madeira
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
quètxup
m. [LC] [HO] Salsa elaborada amb polpa de tomàquet condimentada amb vinagre, suc de llimona, sucre i sal. |
52.
vinagreta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb ceba, all, julivert i ou dur, barrejats amb vinagre, oli i sal. Perdiu a la vinagreta. [...]
|
53.
allipebre
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa coent composta de pebre i una picada d'alls i ametlles, molt popular a la Ribera Baixa. Allipebre d'anguiles. [...]
|
54.
caneló
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rotlle de pasta de farina farcit, cobert de salsa i gratinat. Rectangle de pasta de farina per a fer un caneló. [...]
|
55.
fricassé
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn tallada a trossos i cuita en una salsa amb llard i espècies, presentat generalment damunt llesques de pa. [...]
|
56.
glacejar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Enrossir al forn (la superfície d'un menjar cobert amb una salsa o un suc), de manera que quedi lluent. [...]
|
57.
amanida de lliris d'un dia amb salsa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
58.
negar 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
negat els baixos de les cases de la rambla. Fer massa clara (una salsa), posar-hi tant de líquid que no arriba a lligar. Una salsa, no lligar-se. L'allioli s'ha negat. Provocar l'arribada d'un excés de combustible a la cambra de combustió (d'un motor d'explosió) que pot fer-ne [...]
|
59.
calçotada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjada de calçots cuits a la flama, sucats en una salsa preparada fonamentalment a base d'avellanes, ametlles, alls escalivats, pa torrat, oli i pebre vermell. [...]
|
60.
xató
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amanida d'escarola, d'olives i de bacallà i tonyina esqueixats, tot amanit amb una salsa molt coent feta d'alls, ametlles i avellanes torrades, nyores, vinagre, oli i sal. [...]
|