Resultats de la cerca frase exacta: 62

51. bodega
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 buc, el ventre de la nau. sentina, la part més baixa de la bodega. 2 En el sentit de botiga de vins, bodega és un castellanisme, pròp. un americanisme. taverna. També ho és en el sentit de celler o soterrani. celler. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
52. targeta vitícola
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Document virtual identificat per un codi numèric associat a una persona física o jurídica a la qual acredita davant del celler per a poder lliurar-li el raïm, amb destinació a vinificació, procedent de parcel·les inscrites en el Registre vitivinícola de Catalunya. [...]
53. rebost
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 celler(usat a València. Alc.) dipòsit. provisoria, indret, en certs establiments, destinat a guardar les provisions. 2 provisió. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
54. ventilar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
55. vi de finca qualificada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Vi inclòs dins d'una denominació d'origen protegida i produït en un territori determinat d'una extensió inferior a la del terme municipal, d'on resulten vins amb característiques qualitatives especials i que s'obté per un procés d'elaboració en celler que assegura la qualitat del raïm en la [...]
56. sommelier
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
57. sommelier
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
58. sommelier
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Treball
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar [...]
59. soterrani
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
m. (≠ subterrani, adj.) cova cupo sitja(per a guardar gra, olives, etc.) celler(per al vi) cripta(d'una església) catacumbes, soterrani que serveix de cementiri, en certes esglésies. hipogeu, tomba subterrània. galeria, camí subterrani. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
60. humit
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 rellento rellentós. Aquest celler és molt rellent. humitós, lleugerament humit. romàtic, es diu d'una peça on, per l'excessiva humitat, les coses es floreixen i és malsà. somall, a mig assecar. Llonganissa somalla. Castanyes somalles. espurnejant, es diu dels ulls humits, plorosos. 2 Ésser [...]
Pàgines  6 / 7 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  Següent >>