51.
quètxup
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa elaborada amb polpa de tomàquet condimentada amb vinagre, suc de llimona, sucre i sal. [...]
|
52.
maionesa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta batent rovells d'ou amb oli, sal i una mica de llimona o vinagre. [...]
|
53.
vinagreta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb ceba, all, julivert i ou dur, barrejats amb vinagre, oli i sal. Perdiu a la vinagreta. [...]
|
54.
allipebre
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa coent composta de pebre i una picada d'alls i ametlles, molt popular a la Ribera Baixa. Allipebre d'anguiles. [...]
|
55.
caneló
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rotlle de pasta de farina farcit, cobert de salsa i gratinat. Rectangle de pasta de farina per a fer un caneló. [...]
|
56.
fricassé
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn tallada a trossos i cuita en una salsa amb llard i espècies, presentat generalment damunt llesques de pa. [...]
|
57.
glacejar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Enrossir al forn (la superfície d'un menjar cobert amb una salsa o un suc), de manera que quedi lluent. [...]
|
58.
alvocat amb salsa de rocafort
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
59.
alvocat farcit i salsa còctel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
60.
anguila amb salsa d'ametlles
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|