Resultats de la cerca frase exacta: 311

111. mesclum amb llamàntol i vinagreta de mel especiada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
112. desopercular
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Retirar els opercles (de les bresques) a fi de poder-ne extreure la mel. [...]
113. apicultura
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cria d'abelles per a aprofitar-ne els productes, especialment la mel i la cera. [...]
114. melrosat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mel batuda amb aigua de roses i bullida fins a adquirir consistència de xarop.  [...]
115. endolcir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer dolç. Endolcir una beguda amb mel, amb sucre. Endolcir la roba, la llana. Tornar-se dolç. En madurar, les figues s'endolceixen. La tarda s'endolceix i fa de bon caminar. endolcir la pena (o la solitud, etc.) Fer-la més passadora, assuaujar-la. [...]
116. brescar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure part de la mel (del buc de les abelles). Les abelles, fabricar la bresca.  [...]
117. dolçor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat de dolç. La dolçor de la mel. La dolçor d'aquella veu, d'aquell so. [...]
118. torrada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de torrar o de torrar-se; l'efecte. Llesca de pa torrat. Una torrada amb mel. [...]
119. libar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vessar (vi, mel, llet o altre líquid), a terra o sobre la víctima d'un sacrifici en honor a una divinitat. Beure un petit glop (de vi, de licor, etc.). Xuclar suaument (el suc d'una cosa). Un insecte, xuclar (el nèctar de les flors). [...]
120. almívar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuita de sucre, mel o melassa dissolts en aigua fins a prendre consistència de xarop. Prunes en almívar.  [...]
Pàgines  12 / 32 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>