FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lloc on s'elabora i guarda el vi. Lloc d'una casa, especialment soterrani, on es guarda el vi i altres aliments. Botiga on es venen vins i altres begudes. [...]
vinateria i celler, que poden designar el comerç on es venen vins, una enoteca pretén ser un lloc més especialitzat, on s'exhibeixen col·leccions de vins de qualitat que el públic pot visitar i on se sol proporcionar a aquest visitant l'assessorament d'un professional del vi. Les enoteques són també llocs [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 Lloc on hom elabora i guarda el vi. cava botiga, en certes contrades, celler que no està sota terra o sota volta. Cp. boteria: conjunt de botes d'un celler, cellerat: celler ple, allò que ocupa el celler 2 cambreta, dependència dels baixos de la casa per a tenir el carbó, la llenya, etc. 3 [...]
Armari per a ampolles de vi, normalment a prop de la taula del menjador, amb quatre o més compartiments per a ampolles, sovint amb gel per a refredar el vi. [...]