41.
lactívor -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que s'alimenta exclusivament o principalment de llet. [...]
|
42.
màmia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Femella amb alguna mamella que no porta llet. [...]
|
43.
munyidora
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient on es rep la llet en munyir-la. [...]
|
44.
beixamel
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta a base de mantega, llet i farina. [...]
|
45.
bracal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Primera llet que porten les vaques després de parir. [...]
|
46.
desnatat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Elaborat amb llet sense nata. Iogurt desnatat. Formatge desnatat. [...]
|
47.
enconadora
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dida que dona la primera llet a un infant. [...]
|
48.
làctic -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que prové de la llet agra o del xerigot. [...]
|
49.
quemullar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta per a sucar en xocolata, llet o gelat. [...]
|
50.
albúmina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Proteïna que és el constituent més important del sèrum de la sang, es troba també a la llet, als músculs, en altres substàncies animals i en molts teixits i fluids vegetals, té un pes molecular elevat i és soluble en aigua pura i en solucions salines [...]
albúmina
|