FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa alimentosa que s'obté coagulant la llet, esprement-ne el xerigot i consolidant la part presa. Formatge de Maó. Formatge fresc, salat. Ratllar formatge. Un formatge. formatge de bola Formatge de tipus holandès, de forma esfèrica i generalment recobert d'una capa de cera [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nata de la llet. La part millor d'alguna cosa. La pel·lícula que veurem avui és la crema de tota la selecció. Plat dolç de llet, ous, midó o farina, sucre i canyella o vainilla, cuit sense arribar al punt d'ebullició, que generalment en treure'l del foc es cobreix [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mesura de capacitat per a grans, pròpia de Catalunya, equivalent a la dotzena part d'1 quartera o a 4 picotins. Mesura de capacitat per a líquids, especialment vi o llet, equivalent a 8 porrons. quartà de sembradura Mesura agrària equivalent a la dotzena part de la quartera, de [...]