1.
vi
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Suc de raïms fermentat, que és essencialment una solució aquosa d'alcohol etílic amb petites quantitats d'èters, èsters, sucre, matèria colorant, etc. Vi blanc. Vi negre. Vi dolç. Vi eixut, sec. Vi bo, ranci. Vi de cava. Vi d'agulla. Vi de taula. tenir [...]
vi
|
2.
'peres amb vi' o 'peres al vi'? / 'musclos al vapor' o musclos amb vapor'?
Font
Fitxes de l'Optimot
peres amb vi (acompanyament) musclos al vapor (mètode de cocció i estil del plat)
Per fer referència al mètode de cocció es pot fer servir la preposició a seguida d'article. Per exemple:
Demà farem barbacoa i menjarem carn a la brasa i patates al caliu.
En Josep Maria va fer uns musclos al [...]
|
3.
vi caixer
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Vi ritualment pur, elaborat segons els costums tradicionals jueus. [...]
|
4.
vi gris
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Vi rosat, de color ataronjat grisenc, obtingut per l'aplicació del procediment de fabricació del vi blanc a raïms negres. [...]
|
5.
vi d'arròs
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació de l'arròs. [...]
|
6.
vi de cereal xinès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Beguda alcohòlica tradicional de la Xina, de gust suau i dolç, que s'obté de la fermentació d'un cereal, generalment arròs, melca, mill o blat. [...]
|
7.
vi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
8.
vi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Beguda obtinguda per la maceració d'herbes remeieres amb suc de raïm fermentat, que s'utilitza per a tractar afeccions diverses. [...]
|
9.
vi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
10.
vi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Beguda natural que s'obté de la fermentació alcohòlica total o parcial de most de raïm sa i madur. [...]
|