Resultats de la cerca frase exacta: 9

Diccionari de la llengua catalana
1. torrada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de torrar o de torrar-se; l'efecte. Llesca de pa torrat. Una torrada amb mel. [...]
2. carquinyoli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta seca dura, molt torrada, feta amb farina, ou, sucre i ametlles. Persona dèbil, prima, sense salut ni vigoria. Motllura petita de formes sinuoses que s'aplica a diferents mobles per adornar les superfícies massa llises. [...]
3. canapè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Seient allargassat amb el respatller i els braços entapissats, semblant al sofà, que presenta tants respatllers com places té per a seure. Petita peça de pa, galeta, torrada, etc., amb alguna menja salada al damunt. Prendre uns canapès com a aperitiu. [...]
4. avellana
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit de l'avellaner, de pericarpi llenyós i llavor oliosa. Llavor comestible de l'avellaner. Concreció llenyosa de la grandària d'una avellana dins una panna de suro. avellana torrada Besneula.  [...]
5. cacauet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
estrenyiments mig separant les llavors i que madura sota terra. Llavor del cacauet, comestible en cru o torrada, de la qual s'extreu un oli d'usos industrials i alimentaris. [...]
6. esca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn dels bolets de soca del gènere Fomes i afins, assecada o torrada, que antigament s'emprava per a encendre foc. esca de bolet Esca 1 1. esca de verger Bolet de soca dels fruiters. esca marginada Bolet de soca de l'ordre de les porials, amb porus i marge clar, que viu sobre fusta [...]
7. bessó 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn d'un fruit de clofolla, especialment de l'ametlla. Ametlla, de llavor única o doble, d'una varietat comercial destinada a l'elaboració de torrons o a ésser torrada. Moll d'un os. Part essencial d'alguna cosa. [...]
8. cacau
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
lleugerament torrada i parcialment fermentada, principal ingredient de la xocolata. [...]
9. bolet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. bolet d'esca Bolet de soca de l'ordre de les porials, perenne, la carn del qual, prèviament assecada o torrada, s'emprava antigament per a encendre foc (Fomes fomentarius). bolet d'esca Bolet emprat per a encendre foc. bolet d'esca cremat Bolet de soca de l'ordre de les porials, de color gris [...]