Resultats de la cerca frase exacta: 755

131. colesterol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Principal esterol dels animals superiors, component de les membranes cel·lulars i precursor de les hormones esteroides i dels àcids biliars, que se sintetitza al fetge i a altres teixits. [...]
132. esfreixurar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure la freixura. Matar². Si m'enganyes, t'esfreixuraré. Fatigar-se en extrem en algun treball, treure el fetge per la boca. Ara m'esfreixuro en aquesta dura tasca, però després podré descansar.  [...]
133. mostra de fetge obtinguda per punció-aspiració amb agulla fina (mostra)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
 [...]
134. elaborar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Produir, preparar, transformar, amb el treball, especialment amb successives operacions. Elaborar un producte químic, una substància alimentària. Un òrgan, un organisme, produir una substància. El fetge elabora la bilis. Les plantes elaboren la saba. Elaborar una teoria [...]
135. òrgan
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
136. esqualè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Hidrocarbur insaturat amb sis dobles enllaços, de fórmula empírica C30H50, d'estructura isoprenoide amb sis unitats d'isoprè, que ocorre a l'oli de fetge d'alguns esquals i en altres olis, intermedi en la biosíntesi del colesterol. [...]
137. bilis
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Líquid clar, groguenc, amargant, produït pel fetge i concentrat a la vesícula biliar, que és essencial en l'absorció dels greixos. bilis negra Forma morbosa de la bilis que, segons els antics, influïa en el caràcter fent-lo tornar trist i irascible. Ira violenta [...]
138. fetge d'ànec amb reducció de calvados
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
139. fetge fresc d'ànec amb poma cuita
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
140. filet de vedella amb fetge d'ànec
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  14 / 76 
<< Anterior  Pàgina  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  Següent >>