FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa de cera constituït per una sèrie de cel·les prismàtiques hexagonals que fabriquen les abelles dins l'arna per a dipositar-hi la mel. Pa de cera que fan les vespes. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
la xocolata sobre el paper per batre-la i donar-li la forma de rajola. Cel·la de bresca. Armadura en forma de pinya, formada per tres o més barnilles corbes que, al capdamunt de la filosa, serveix per a posar-hi el floc. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petita cavitat, petita dilatació sacular en un organisme. Alvèol pulmonar. alvèol dental Alvèol de l'os maxil·lar en què va encastada una dent. Cel·la o compartiment d'una bresca. A la superfície d'una roca, cavitat d'1 mil·límetre a 1 [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància viscosa, dolça, elaborada per les abelles en una distensió de l'esòfag a partir del nèctar de les flors, la qual és dipositada en les cavitats hexagonals de la bresca. Dolç com la mel, com una mel. Mel verge. Mel de romaní. mel rosada Melrosat [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància groguenca, combustible i fàcilment fusible, que segreguen les abelles i amb la qual fan la bresca dels ruscos. Cera groga, verge. Cera blanca. Figures de cera. Un motlle de cera. Tou com la cera. ésser com una cera Ésser dòcil, de bon manejar [...]