1.
maltosa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Disacàrid constituït per dues unitats de glucosa. [...]
|
2.
maltosa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Disacàrid de nom químic 4-O-α-D-glucopiranosil-D-glucosa. La seva fórmula és la general dels disacàrids, C12H22O11 que hom l'obté per hidròlisi enzímica del midó mitjançant l'amilasa. És emprada com a nutrient i edulcorant i com a medi de cultiu. [...]
|
3.
maltosa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Glúcid disacàrid format per dues molècules de glucosa, que es troba en els cereals i la mel. [...]
|
4.
maltosa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
5.
maltosa
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f quím maltosa. [...]
|
6.
maltosa
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f quím maltosa. [...]
|
7.
maltasa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Enzim que hidrolitza la maltosa en dues molècules de glucosa. [...]
|
8.
medi de Sabouraud
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Agar amb peptona i dextrosa o maltosa, emprat per al cultiu de fongs. [...]
|
9.
isomaltosa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Disacàrid isòmer de la maltosa, en el qual dues molècules de glucosa s'uneixen per mitjà d'un enllaç α-1,6, en comptes del α-1,4 de la maltosa, que es troba a la cervesa i la mel, a l'orina, la sang i el fetge. [...]
|
10.
maltosúria
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Presència de maltosa a l'orina. [...]
|