71.
desnatar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure la nata (de la llet). Llet desnatada. [...]
|
72.
desnatat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Elaborat amb llet sense nata. Iogurt desnatat. Formatge desnatat. [...]
|
73.
tortell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís de pasta fullada o una altra pasta, en forma de cèrcol, amb pinyons i fruita confitada o farcit de nata, de massapà, de cabell d'àngel, de crema, etc. En heràld., borlet que envolta el cap de moro. [...]
tortell
|
74.
trufa 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dolç petit i rodó, elaborat a base de nata batuda i xocolata fosa i recobert de xocolata ratllada, que es menja ben fred. Barreja de nata batuda i xocolata fosa que s'empra en pastisseria per a farcir pastissos. [...]
|
75.
massini
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís format per capes de pa de pessic, nata i trufa, i recobert de crema cremada. [...]
|
76.
bismarck
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís de brioix allargat, farcit de crema i de nata i amb trossets d'ametlla per sobre. [...]
|
77.
cresp 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa sòlida que es forma a la superfície d'un líquid, com la nata a la llet. [...]
|
78.
lactoscopi
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aparell per a determinar la riquesa de la llet en nata per la seva major o menor opacitat. [...]
|
79.
xantillí
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nata batuda en fred, amb sucre, pólvores de vainilla i fruita confitada tallada a trossets, emprada en pastisseria. [...]
|
80.
mousse
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat fet amb diferents ingredients que es quallen després de barrejar-los amb clara d'ou batuda, nata muntada o gelatina. [...]
|