Preparació de carn deporc, generalment espatlla, cuita a baixa temperatura durant molta estona, de manera que la carn es desfà i se separa de l'os, i esqueixada, a la qual s'afegeix salsa barbacoa. [...]
Peix de la família dels esquàlids, que pot atènyer 2 m de llargada, amb el cos de secció triangular, les dues aletes dorsals amb una espina molt forta inserida a la part central i projectada cap endavant, i el ventre flàccid. [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
urpao úrpia, ungla corbada i aguda, com les d'un felí o un ocell. esperó, unglot punxegut del gall. unglot(dels animals depeu partit: porc, etc.) peüllao peüngla(dels cavalls, ases, etc.) casc, peülla del cavall, ase, etc. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
. marranís, porc capat, per a engreixar. marrinxa, truja destinada a la lactància (Alc.). lletigada, conjunt de lletons. 2 Fig. brut. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]