41.
xampanyera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient per a refredar o mantenir xampany o cava en fresc. [...]
|
42.
refegir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Afegir (una cosa, especialment un líquid, que havia minvat d'un recipient). Refegiu aigua a la cassola. Tornar a prendre d'un menjar del qual ja s'ha consumit una ració. He refegit d'arròs. [...]
|
43.
vessar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El líquid, la sal, la farina, la sorra, etc., contingut en un recipient, sortir-ne. D'on vessa, per on vessa, aquesta aigua? Un recipient, deixar escapar el líquid, la substància pulverulenta, etc., que conté. Aquest càntir vessa: deu tenir una esquerda. El safareig vessa [...]
|
44.
descurullar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure el curull o caramull (d'un recipient ple a vessar). [...]
|
45.
glaçonera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Motlle per a fer glaçons. Recipient per a conservar o servir glaçons. [...]
|
46.
menjadora
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient on es posa el menjar per als ocells i altres animals. [...]
almorratxa
f. [LC] [ED] Recipient de vidre proveït de diferents brocs per a espargir aigua d'olor. |
47.
aigüer aigüera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient amb aigua en què el terrisser, mentre treballa, es mulla les mans. [...]
|
48.
almorratxa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient de vidre proveït de diferents brocs per a espargir aigua d'olor. [...]
|
49.
bidó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient de metall o de plàstic per a transportar benzina, oli, petroli, etc. [...]
|
50.
digestor
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient tancat hermèticament, capaç de suportar pressions i temperatures elevades, que es fa servir per a efectuar una digestió. Recipient en el qual té lloc la degradació, aeròbica o anaeròbica, de la matèria orgànica biodegradable present en les [...]
|