Resultats de la cerca frase exacta: 113

Diccionari de la llengua catalana
11. comensalisme
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Situació en què es produeix una relació de competició i alhora de cooperació entre individus que ocupen posicions similars en una estructura de divisió del treball integrada. Relació entre dues espècies quan comparteixen un mateix aliment, i l'una s'aprofita [...]
12. adulterar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cometre adulteri. Desnaturalitzar (una substància, un aliment, un medicament, etc.), mesclant-hi una substància estranya. Adulterar la farina amb barita. Fer impur, viciar. Comportaments que adulteren l'acció política. [...]
13. aromatitzant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que aromatitza. Substància que, aplicada en petita quantitat, aporta una aroma a un aliment, una beguda, un cosmètic, etc., o bé en millora i en reforça l'aroma existent. [...]
14. sàpid -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té algun sabor. Que, com a component d'un aliment, influeix en el seu sabor. Emprat per a modificar el sabor dels aliments, s'aplica a un additiu. [...]
15. palatabilitat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat d'ésser agradable al paladar un aliment. [...]
16. salicilar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tractar amb l'àcid salicílic. Salicilar un aliment. [...]
17. pasteuritzar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotmetre (un aliment) a temperatures controlades i relativament suaus per tal de destruir-ne els gèrmens patògens sensibles a la calor i millorar-ne la conservació, sense alterar les qualitats organolèptiques i nutritives. [...]
18. farratge
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Verd que es dona com a aliment al bestiar. [...]
19. flatós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix flatositats. Un aliment flatós. Subjecte a flatositats.  [...]
20. cèrtids
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família d'ocells insectívors, de l'ordre dels passeriformes, de bec prim i encorbat, que ressegueixen els troncs dels arbres cercant aliment, a la qual pertanyen els raspinells. Individu d'aquesta família. [...]
Pàgines  2 / 12 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>